Mar 17, 2010

Berlin Multi-Kulti

Weekendul care a trecut a fost extrem de interesant din punctul de vedere al vietii noastre sociale.

Startul a fost dat vineri cand am fost sa ma tund (Florin rezolvase de mai multa vreme problema, caci nici nu era prea greu: a devenit clientul unui frizer de langa casa). Dupa indelungi ezitari si cautari complexe, dupa aproape sase ani de lasat pe mana aceluiasi om, am reusit sa gasesc "tunseorul" potrivit. "Freza" e ok, felul in care a taiat parul e extrem de interesant, insa probabil ca fiind prima experienta, eu am fost mai rezervata in a cere ceva foarte extravagant si el mai retinut in a executa din proprie initiativa asa ceva. "Tunseurul" este un cunoscut make-up artist si hairstylist, avand in palmares machiajele si coafurile pentru multe din spectacolele de la opera. Chiar si el arata intr-un fel deosebit, nu imi dau seama daca nu cumva era chiar machiat.

Sambata seara am fost invitati de o prietena din Berlin la un concert rock. Formatia Tito & Tarantula, cunoscuta mai ales pentru hitul After Dark, din coloana sonora a filmului From Dusk Till Dawn. Evenimentul a avut loc in Kreuzberg, in SO36 cel mai vechi club de rockeri din Berlinul de Vest. Locul era o hala, nici macar foarte mare; spectaculoasa era insa lumea venita la concert... eu nu am vazut diversitate mai mare de oameni ca acolo in viata mea. De la mosi care pupau cu foc niste babe babe, rockeri "jegosi", drogati terminati, rockeri spalati dar cu par foarte lung si datatori din cap, pana oameni la costum de 40-45 de ani sau pusti de 15-19 ani; absolut orice categorie sociala si de varsta era bine reprezentata. Ca si la alte concerte la care am fost, si aici ne-au controlat gentile la intrare, insa, de aceasta data cautau nu camere foto ci arme! Muzica si atmosfera nu au fost exact pe gustul meu, recunosc, preferintele mele indreptindu-se mai degraba catre pop-rock, insa a fost o seara foarte, foarte interesanta. Pe de alta partea, lui Florin i-a placut destul de mult concertul. Apoi am mai fost la o bautura intr-un bar din zona. Nu as rezista la o viata cu multe astfel de evenimente, insa, una peste alta, mi-a placut.

Duminica, trezindu-ne tarziu si cam daramati, am mers sa luam un Sunday Brunch in Schöneberg, un cartier linistit aproape de casa noastra, dupa care pentru "cilaut" (sau chill out, pentru cei mai pretentiosi) ne-am prezentat, pe seara, la Filarmonica din Gendarmenmarkt la un concert de muzica clasica, din perioada romantica a muzicii germane: Carl Maria von Weber, Richard Wagner si Robert Schumann. Aici, mai nimic multi-kulti, insa foarte placut si relaxant.

De atunci, doar inca o saptamana de lucru, cu prea putin timp de scris pe blog. Va urma!

14 comments:

  1. Dupa concertul rock din Kreuzberg, urmeaza consumul unui unui kebab in Neukoln :))

    ReplyDelete
  2. La ala te bagi chiar singur, fara suparare:D.
    Nu de alta dar sufar de destule, nu mai am nevoie de unele noi.

    ReplyDelete
  3. mi-e frica sa nu scriu ceva si sa va luati de mine ca va bag in casa voastra :P

    ReplyDelete
  4. Doamna Calina, da' nu puneti si o poza ca sa va admiram noua dvs. coafura? Ca nu de alta, dar poate asa o sa ne dam si noi seama de ce v-au cautat aia de arme la intrare :D.

    Asheaaaa, si, ca sa inchei acili'sha comentariul meu, il indemn pe robynete sa zica ce are pe suflet, ca sunt multi ascultatori :))

    ReplyDelete
  5. @Robynete bineeehh, faci arogante deci, adecalea esti subtil, vrei sa razi de noi ca ne conversam via blog?

    @Radu nu pun poze cu mine pe blog, singura cu poze pe blog e Marucho, plus ca freza nu e spectaculoasa. Si da daca sunt multi ascultatori eu ii invit sa isi dea si cu parerea :D.

    ReplyDelete
  6. Bun, atunci se explica de ce v-au cautat aia de arme. E clar ca acum poti fi confundata cu o terorista inveterata.

    ReplyDelete
  7. Nu de teroristi le e teama alora, ci de anarhisti, care pot provoca batai si haos pe acolo.....

    ReplyDelete
  8. Bine, atunci anarhista inveterata :)

    ReplyDelete
  9. Anonymous28/3/10 12:33

    La multi ani, dl Florin!

    un fan (fidel al blogului) anonim :-)

    ReplyDelete
  10. Calina, ai aceeasi coafura sau nu? vreau sa stiu la ce sa ma astept cand ne vedem sambata

    ReplyDelete
  11. Eheee, am mai fost inca o data de atunci la tunseur si acum chiar a tuns mai scurt. Stilul nu e mult diferit fata de cel obisnuit asa ca nu ai sa te sochezi.

    ReplyDelete
  12. bun...sa vezi cu ce coafura vin si eu :D

    ReplyDelete
  13. e bine ca eu la d-astea nu am ce surprize sa fac oamenilor :))

    ReplyDelete