Feb 20, 2010

Premiile Berlinalei

Asta-seara s-au acordat premiile Berlinalei, la Berlinale Palast. Printre castigatorii celor opt premii (sapte Ursi de Argint si un Urs de Aur) s-a numarat si filmul Eu cand vreau sa fluier, fluier, la doua categorii: Grand Prix of the Jury, si premiul Alfred Bauer. Palmaresul complet al competitiei poate fi vazut aici; ma bucur ca premiul pentru regie s-a dus la Roman Ploanski, pentru ca The Ghost Writer mi-a placut foarte mult. Un alt lucru interesant pe care l-am aflat astazi: filmele Berlinalei au fost vizionate de 300.000 de spectatori, un record pentru festivalurile de film.

As mai vrea sa vedem (la cinema, cand/daca or veni, sau pe DVD) filmul rusesc How I Ended this Summer (si el castigator al doi Ursi de Argint) si filmul turcesc Bal (Ursul de Aur). Si de asemenea, cred ca vom vedea in curand (pentru ca e deja anuntat la cinema) Shutter Island, ultimul film al lui Scorsese, prezentat in selectia oficiala, dar in afara competitiei.

Ultimul post pe tema Berlinalei: luni, despre filmul vazut azi, si cele doua pe care le vom vedea maine.

1 comment:

  1. Am uitat sa spun in post: un alt film romanesc, scurtmetrajul Colivia, a obtinut premiul DAAD de la sectiunea Berlinale Shorts.

    ReplyDelete