Feb 11, 2010

Pe scurt

Stiu ca a trecut multa vreme de cand nu am mai scris nimic, imi pare rau, si incerc sa trec in revista in acest post cateva din evenimentele ultimelor zile.
  • Calina a inceput de o saptamana si ceva serviciul, dupa doua luni de stat in concediu medical. In consecinta este destul de obosita, pe de o parte pentru ca trebuie sa se readapteze la ritmul de munca, de mers la serviciu, si asa mai departe, dar mai ales pentru ca in trei dintre zilele saptamanii are de facut si gimnastica medicala dupa serviciu, si intr-o zi avem lectia de germana. Cred ca e perioada cea mai dificila de dupa operatie, dar speram sa treaca relativ usor.
  • Se pare ca extractiile dentare care mi-au fost facute au avut succes deplin, si acum se vindeca bine totul pe acolo. Din pacate trebuie sa refac operatia facuta anul trecut in tara, pentru ca infectia care trebuia inlaturata atunci nu a fost complet curatata; in fine, sper, si cred, ca aici vor mearge mai bine lucrurile; din cate am inteles, inclusiv procedura aplicata in Germania e ceva mai simpla.
  • Sa trecem si la lucruri placute: astazi incepe la Berlin cea de-a 60-a editie a Festivalului anual de film, Berlinala. Dupa ce am stat doua zile la niste cozi infernale, am reusit sa ne luam si noi bilete la cateva filme. Cel mai mult ne-a interesat ultimul film regizat de Polanski, The Ghost Writer; nu am apucat bilete la premiera, dar am gasit a doua zi la un cinematograf din zona noastra, Urania. Un alt film interesant este "documentarul" Exit Through the Gift Shop, regizat de misteriosul artist-grafitti Banksy; am gasit bilete la el pentru ultima zi a festivalului, chiar la cinematograful central Berlinale Palast.  Am mai luat bilete si la Nine, un musical plin de vedete, remake dupa filmul 8 1/2 al lui Fellini; vom merge vinerea viitoare, la Friedrichstadtpalast. Ultimele, dar nu cele din urma, sunt doua filme romanesti: Eu cand vreau sa fluier, fluier (duminica dimineata, la Friedrichstadtpalast), si Portretul luptatorului la tinerete (in ultima zi, la Cubix). Mai erau o gramada de filme interesante, dar fie nu am mai prins bilete, fie nu aveam timp sa mergem la ele; cei interesati de festival pot afla mai multe si de aici. Voi reveni cu povestiri despre "cum a fost la Berlinala" dupa sfarsitul festivalului. 
  • Astazi o sa mergem la concert! Reluam bunul obicei de anul trecut, anume de a merge la cat mai multe concerte, cu o artista pe care am mai vazut-o si care ne-a placut mult. Amy Macdonald isi lanseaza noul album printr-un turneu in Europa. Primul single de pe acest album suna foarte bine, si sunt convins ca si de data asta o sa fie un succes mare concertul. Amanunte despre cum a fost vor veni in zilele urmatoare.
Later Edit: Am mai luat bilete la un film: Mammuth pe 20 februarie, la Friedrichstadtpalast. E un film frantuzesc cu Gerard Depardieu si cu Issabelle Adjani, regizat de Gustave de Kervern si Benoit Delepine, care se pare ca mai au la activ niste filme de succes in care abordeaza probleme sociale intr-o nota tragi-comica. Sa vedem! 

4 comments:

  1. Aveti tot mai multe posturi "Pe scurt", domnu' Florin. Si asta nu ar fi nimic, dar aceste posturi denumite "Pe scurt" nu sunt chiar asa de scurte... Dar sa nu mai carcotesc si sa comentez de-adevaratelea...

    Va invidiez pentru Berlinala si pentru concert, dar nu va invidiez pentru celelalte. Oricum, cred ca stau cumva in balanta aceste lucruri, astfel ca echilibrul lumii noastre conservative este indeplinit. Totusi reiterez cu aceasta ocazie dorinta de a va vizita intr-o buna zi.

    Ah, si sa nu uit: MOARTE LUI GOOGLE ! Sunt enervat ca au intrat pe piata retelelor de socializare si mai rau de atat, l-au integrat cu emailul. Totusi, nu le doresc o moarte lenta, pentru ca au o optiune de "turn off buzz", ceea ce este totusi de bun simt.

    ReplyDelete
  2. Apropo de Buzz, cred ca l-a facut un "inginer Google" in timpul lui liber :) Pare o idee destul de interesanta, ceva intre twitter, reader, facebook, samd. Nu sunt un mare fan, nu mi se pare ca era nevoie de asa ceva, dar nici nu ma deranjeaza. E clar ca au intrat pe piata asta pentru ca e in expansiune (mai toata lumea are un cont pe unul din site-urile mentionate mai sus) si inca e loc de mai bine. In plus, integrarea lui cu mailul (pe care mai toata lumea il tine deschis tot timpul) e o mare chestie: practic asa stai si cu reteaua de socializare pornita (si sunt impuscati 2 iepuri dintr-o lovitura). Nu stiu ce succes a avut ultimul lor proiect (Wave), si nici nu pot sa estimez ce succes o sa aiba Buzz.

    In fine, in ton de gluma, daca tot e sa moara Google, eu le doresc o moarte lenta, cat mai lenta, pentru ca folosesc multe din serviciile lor, si chiar nu vreau sa renunt prea curand la ele :)

    ReplyDelete
  3. Ma rog, poate ca am fost cam dur. Ii dau voie lui Google sa traiasca, treaca de la mine.

    ReplyDelete
  4. Pana la urma ramane cel mai fiabil mail si cu destule optiuni utile incorporate...in curand cred ca o sa te si masturbeze astia...Pacat insa ca globalizarea e peste tot (mai ales daca vrei profituri uriase)si in curand va omori personalitatea si . Nici o "beshina" nu poti trage pe vreun site din asta fara sa stie lumea :).

    In alta ordine de idei va invidiez mult pt Amy (tare vreau sa o vad si eu live candva) si pentru ca ati avut ocazia sa participati la un festival de film asa faimos. O sa incerc si eu sa vad filmele, mai ales cele europene de buget redus, tocmai in semn de protest fata de monopolul american si seria de filme proaste de acum 2 ani (tocmai cand am fost si eu in State si am putut sa vad filme in versiune originala la cinema; poc, numai de rasuflari am avut parte!

    Scuze pentru "beshini", dar cum a fost nevoie sa scriu de cateva ori comentariul asta pana sa ma lase bloggeru' tau, mi-au scapat cateva :). I am back baby :)), asta pana cand voi pleca din nou! Vezi ca in mai e posibil sa asist la WATA in Leipzig ;)

    ReplyDelete