Sep 6, 2009

Catre Azore

Inceputul lui septembrie ne-a adus si un bine-meritat (cred eu) concediu.

Dupa doua luni de stat in Berlin, dintre care una dedicata in special amenajarii casei in care vom sta in acesti 2 ani, intercalate cu iesiri sporadice pe la conferinte, cu drumuri la Bucuresti pentru a mai aduce diverse lucruri, si cu vizitele (foarte placute) ale prietenilor nostri, simteam nevoia unei vacante de durata mai mare.

Cum aveam o lucrare acceptata la o conferinta care are loc in insulele Azore ne-am gandit sa folosim acest prilej pentru a ne petrece 2 saptamani in Portugalia, in Ponta Delgada si in Lisabona.

Sambata dimineata, dupa ce ne-am pregatit casa pentru o noua etapa de renovari programata de proprietar (ca sa ne distram si la intoarcere cu niste curatenie, ca nu ne ajunsese ce am facut pana acum), am pornit catre Tegel. De acolo, oprirea urmatoare a fost la Bruxelles, unde am stat 4 ore, asteptand zborul intarziat catre Lisabona. Partea buna a acestei asteptari a fost ca am avut timp sa mancam niste scoici cu cartofi prajiti, celebrele "moules frites", si sa bem niste bere belgiana, la ele acasa :). Partea proasta e ca tot am reusit sa ne plicitisim.

In fine, pe seara, am ajuns la Lisabona. Aici ne-am cazat la un hotel decent, destul de central, numit Jorge V. Nu il recomand pentru sederi prelungite, dar pentru o noapte e ok. Partea foarte placuta in Lisabona a fost restaurantul "Riba Douro", situat chiar langa statia de metro Avenida, unde am mancat o specialitate din peste deosebit de buna, dar revine Calina cu detalii. Si, ca sa fie totul perfect, cel putin pentru mine, in restaurantul respectiv se dadea la televizor si meciul de fotbal Franta - Romania.

Din pacate, a doua zi de dimineata, pe la 6, trebuia sa fim in aeroport, asa ca am luat-o din nou la drum destul de dimineata, fara sa ne fi odihnit suficient. Oricum, planurile mele de a dormi in avion nu au mers in nici unul din drumuri, fiind dejucate fara mila, pe rand, de: Calina, in zborul Berlin - Bruxelles, care imi dadea non-stop amanunte interesante despre insulele Azore (apropo, cica au un ceai foarte bun :) ), apoi de distanta infima dintre scaunele din avionul care ne ducea din Bruxelles in Lisabona, si, in fine, de niste copii care au urlat tot drumul dintre Lisabona si Ponta Delgada.

Odata ajunsi in Ponta Delgada, nu am putut sa ne cazam imediat, pentru ca ziua hoteliera incepe aici la 14, dar am reusit sa vizitam cate ceva din micul oras, si sa ne orientam cam ce ar fi de facut aici.

Povestea continua in episoadele urmatoare...


5 comments:

  1. Brava ma....chiar te-ai pus pe blogguit serios.

    ReplyDelete
  2. Ramane deschisa intrebarea referitoare la cum termini o expresie din paranteza cu un emoticon.
    http://xkcd.com/541/

    ReplyDelete
  3. Poe, ce faci? Iar rezolvi probleme complexe?

    ReplyDelete
  4. Si da, chiar au un ceai renumit. Trebuie sa luam si noi :D.

    ReplyDelete
  5. @Robert: Da ma, e chestie serioasa bloguiala (globuiala cum ar zice nea Gigi). Stai sa vezi cand se va porni Calina! Si asa, a bagat doua comentarii in scurt :)

    ReplyDelete