Sep 30, 2009

Comunitate

Anul asta am participat la trei conferinte organizate in Germania (DLT, DCFS si Theorietag), si am urmarit ce s-a intamplat la un workshop (NCMA, care a avut loc pe langa FCT) organizat de niste profesori nemti. Principala concluzie pe care am tras-o, si care nu are practic nici o legatura cu calitatea stiintifica a acestor conferinte, este ca oamenii de aici au construit o comunitate foarte unita. Sunt cateva mici frictiuni, sunt mici discutii, dar, cand e nevoie, se sustin intre ei, se respecta intre ei, participa toti la conferintele organizare de comunitate (chiar daca uneori sunt foarte mici, sau la inceput), tin legatura strans intre ei, isi incurajeaza studentii sa ia parte la aceste actiuni, daca arati ca ai intentia serioasa de a te integra in comunitate, si li se pare ca si meriti asta (sunt destul de selectivi), te primesc cu ospitalitate, si asa mai departe.

Oricum, cred ca astea sunt calitati generale ale nemtilor: loialitatea si simtul comunitatii (de apartenenta la o comunitate, si simtul datoriei fata de comunitate). De apreciat...

3 comments:

  1. Mosule, tot respectul pentru comunitatea cercetatorilor nemti. Totusi, spuneti-ne, cum mai e prin Berlin? Marucho ce zice? S-a acomodat? Poate mai scrie si Calina, ca sa mai reimprospateze atmosfera... Sau poate scrieti amandoi, unul un cuvant, unul alt cuvant si vedem ce iese. Apropo, stiu un joc de societate super haios, cu cuvinte. Sa-mi aduceti aminte sa-l jucam cand ne mai vedem, hhhhhhh.

    ReplyDelete
  2. Marucho zice ce zice ea de obicei, s-a acomodat, e foarte bine. I-am zis Calinei ca o cere publicul pe blog, sper sa dea curs invitatiei cat mai curand. Dar, dupa cum se stie, ea merge la serviciu, si cand vine nu prea mai are chef de calculatoare si chestii legate de ele.

    ReplyDelete
  3. Raducu a uitat cum e sa fii student/cercetator...si diferenta fata de un servici solicitant in industrie :)

    Florine, nemtii au probabil cea mai dezvoltata comunitate de TCS, sicea mai numeroasa...E o chestie de mandrie sa tina standardul sus.

    Si francezii sunt "fanatici"...numai ca lor nu prea le plac "ceilalti"

    ReplyDelete